Supë me lakuriq nate??? Bëni gati stomakun, këto janë ushqimet më të shpifura në botë ! – AlpeGossip
Supë me lakuriq nate??? Bëni gati stomakun, këto janë ushqimet më të shpifura në botë !

Supë me lakuriq nate??? Bëni gati stomakun, këto janë ushqimet më të shpifura në botë !

Kokë dele e zier

Në fakt këtë lloj gatimi e hasim edhe në Shqipëri, por një një pjesë të mirë të vendeve në mbarë botës është klasifikuar si një ushqim i shpifur. Nëse i ofron një Amerikani një kokë dele për drekë ai do ta kundërshtonte, por një shqiptar sigurisht që jo.

Kështu që e keni vetë në dorë për ta bërë klasifikimin e këtij ushqimi.

Djathi Casu Marzu

Djathi Casu Marzu është djathë dele dhe është një specialtet që e gjeni në Sardenjë. Ju do të pyesni veten se çfarë ka që nuk shkon këtu? Ju mendoni se një djath dele është I ngrënshëm nga të gjithë?! Ky rast bën përjashtim. Sipas traditës së Sardenjës ky djath duhet të konsumohet atëherë kur e ka kryer proçesin e fermentimit të plotë. Pra, ky djathë duhet të konsumohet vetëm nëse ai është I mbuluar tërësisht nga larva të vogla krimbash. Une nuk po ndihem mirë, por nëse shkoni në Sardenja dhe ju sugjerojnë djathin Casu Marzu tani e dini se për çfarë bëhet fjalë. Gjithsesi, zgjedhja ju takon juve.

Kokë dele e zier

Në fakt këtë lloj gatimi e hasim edhe në Shqipëri, por një një pjesë të mirë të vendeve në mbarë botës është klasifikuar si një ushqim i shpifur. Nëse i ofron një Amerikani një kokë dele për drekë ai do ta kundërshtonte, por një shqiptar sigurisht që jo.

Kështu që e keni vetë në dorë për ta bërë klasifikimin e këtij ushqimi.

Vezë pate e zier

Në fakt nuk është thjesht një vezë pate e zierë. Bëhet fjale për një vezë e cila mbart brenda tashmë një patë të formuar. Ky lloj gatimi shërbehet në Filipine dhe në Vietnam. Nëse ju sugjerojnë për mëngjes një vezë pate të zier, ju do të gjeni brenda vezës edhe një patë të vogël.

Hundë gomari

Hundë gomari e zier?! Po, është një gatim tradicional në Alaskë, dhe kryesisht I ofrohet miqve për t’i respektuar ata. Një gjë eshte e sigurtë që në Alaskë nuk do të shkelë kurrë.

Lakuriq nate i zier

Gatuhet kryesisht në Tajlandë, por edhe në disa vende të Kinës. Lakuriqi I natës hidhet në një enë të mbushur me ujë ose qumësht të vluar. E lëmë të ziejë plotësisht bashkë me qumështin ose ujin. Ky gatim shërbehet si supë në kuzhinën tajlendeze dhe Kineze.