TESTI I CUDITSHËM I SHIKIMIT/ A mund ti dalloni personat në foto? – AlpeGossip
TESTI I CUDITSHËM I SHIKIMIT/ A mund ti dalloni personat në foto?

TESTI I CUDITSHËM I SHIKIMIT/ A mund ti dalloni personat në foto?

Në qoftë se nuk i dalloni se cilët janë të famshmit të “pikturuar” në këto foto, mund të jetë një shenjë që jeni të verbër nga ngjyrat.

Okulistët pretendojnë se testi i çuditshëm – që përdoret zakonisht në klinika për testimin e shikimit mund të tregojë nëse jeni një nga një milion personat që kanë këtë gjendje shëndetësore.

Testi i pjatës Ishihara, siç njihet zyrtarisht, normalisht fsheh numrat pas pikave dhe i kërkon pacientëve që të përpiqen t’i identifikojnë ato. Atyre që e kanë të vështirë t’i dallojnë numrat e fshehur u thuhet që kanë defiçenca në dallimin e ngjyrave të kuqe dhe të gjelbra.

Në këtë version të ri të testit, i cili është edhe më i vështirë të kalohet, procedura është e njejtë; nëse nuk dalloni personat në foto atëherë mund të keni probleme.