Turp të kenë! I dhamë 12 pikë, por ky shtet shumë i dashur për ne na “tradhoti”! Ja për kë bëhet fjalë – AlpeGossip
Turp të kenë! I dhamë 12 pikë, por ky shtet shumë i dashur për ne na “tradhoti”! Ja për kë bëhet fjalë

Turp të kenë! I dhamë 12 pikë, por ky shtet shumë i dashur për ne na “tradhoti”! Ja për kë bëhet fjalë

“Toy” është kënga fituese e Eurovision Song Contest 2018. Këngëtarja nga Israeli, Netta është fituesja e edicionit të 63-të të Eurosongut, që këtë vit u mbajt në Lisbonë të Portugalisë. Ajo u vlerësua me 529 pikë, ku votat maksimale të publikut e shpallën atë fituese.

Ndërsa tre shqiptarët e këtij festivali u pozicionuan në Top 10. Përfaqësuesja e Qipros, shqiptarja Eleni u rendit e dyta, ndërsa Eugent Bushpepa në vendin e 11-të me 184 pikë. Ermal Meta pati një renditje më të mirë me 308 pikë, duke u pozicionuar i pesti.

Pas votave të jurisë, Bushpepa u rendit në vendin e 7, ndërsa pas votimit të publikut Shqipëria është renditur në vendin e 11.

Për shqiptarët, ky edicion i 63-të i Eurovision Song Contest (Festivali Europian i Këngës) ishte i i veçantë dhe do të mbahet mend, veç të tjerash, si festivali i “shqiponjave”.

Nëse shtetet e tjera fqinje na kanë dhënë pikë, psh si Maqedonia 6 pikë, Greqia 7 pikë, Mali i Zi 10 pikë, të gjithë u befasuam kur pamë që Italia nuk na ka dhënë asnjë pikë, ndërkohë që ne I dhamë plot 12 pikë, për Ermalin tonë sigurisht. Duhet theksuar që shteti i vetëm që na dhuroi 12 pikë, ishte Azerbaxhani.

Lista e shteteve dhe pikët që i dhanë Shqipërisë në bazë të jurisë.

Ukraine 0 pikë

Azerbajxhan 12 pikë

Bjellorusia 7 pikë

San Marino 0 pikë

Holanda o pikë

Maqedonia 6 pikë

Malta 0 pikë

Gjeorgjia 4 pikë

Spanja 0 pikë

Austria 7 pikë

Danimarka 0 pikë

Anglia 7 pikë

Suedia 0 pikë

Letonia 0 pikë

Kroacia 1 pikë

Irlandë 2 pikë

Rumania 0 pikë

Çekia 6 pikë

Islanda 10 pikë

Moldavia 0 pikë

Belgjika 2 pikë

Norvegjia 0 pikë

Franca 0 pikë

Italia 0 pikë

Australia 0 pikë

Estonia 0 pikë

Serbia 1 pikë

Qipro 6 pikë

Armenia 0 pikë

Bullgaria 7 pikë

Greqia 7 pikë

Hungaria 10 pikë

Mali i Zi 10 pikë

Gjermania 0 pikë

Finlandë 0 pikë

Rusia 0 pikë

Zvicra 0 pikë

Izraeli 0 pikë

Polonia 7 pikë

Lituania 0 pikë

Sllovenia 4 pikë

Portugalia 10 pikë