UJI I OKSIGJENUAR/ Ja përdorimet e panjohura shtëpiake të tij – AlpeGossip
UJI I OKSIGJENUAR/ Ja përdorimet e panjohura shtëpiake të tij

UJI I OKSIGJENUAR/ Ja përdorimet e panjohura shtëpiake të tij

Uji i Oksigjenuar është një produkt ekonomik dhe jo i rrezikshëm, për te cilin ne fakt nuk është folur dhe nuk flitet shume. Por megjithatë, ai mund te gjeje përdorime te shumta, me disa prej te cilave jemi duke ju njohur ne guidën e mëposhtme.

Ne radhe te pare, duam tu themi qe ai është rreptësisht i ndaluar te pijet, për asnjë arsye.
përdorimet e tij:
1. Është ne gjendje te vrase bakteret dhe mikrobet ne kavitetin e gojës.
2. Zbardh dhembet duke tretur 1 mase ujë te oksigjenuar ne 10 masa ujë.
3. Dezinfekton furçën e dhëmbëve. Për këtë, mjafton qe ta zhysim atë ne një gote me ujë te tille.
4. Është ndoshta dezinfektanti me i mire për sipërfaqet e kuzhinës dhe banjës.
5. Vret myqet qe i japin ere te keqe këmbëve. Për këtë, mjafton qe t’i lani ato e pak ujë te oksigjenuar përpara se te shkoni për te fjetur.
6. Përdoret si dezinfektant për te shmangur infeksionet ne plage te ndryshme.
7. Përdoret edhe ne rastin e gangrenës se lëkurës.
8. Lehtëson te zenit e hundeve gjate ftohjeve. Për këtë, tretet ne masën 50% dhe me një pikatore e hedhim ne hunde dhe me pas i shfryjmë ato.
9.Ndihmon përgjithësisht ne shëndetin e lëkurës ne rastet e mukozave te ndryshme.
10. Përdoret edhe për te larguar njollat e ndryshme nga teshat. Për këtë, i vendosim ato ne një ene me ujë te oksigjenuar 10%.
11. Përdoret edhe për dezinfektimet e enëve te kuzhinës dhe është ne gjendje te vrase edhe salmonella-n.
12. Përdoret edhe për te hequr gurëzat nga dhembet. Për këtë, lagni furçën e dhëmbëve me disa pika ujë te oksigjenuar dhe me pas lani dhe shpëlani normalisht gojën.
13. Shërben edhe për te larguar nga fytyra njolla te lëkurës. Me ane te një pambuku te lagur me ujë te oksigjenuar, fërkoni vendin e interesuar ne mënyrë te përsëritur deri sa te merrni rezultatin e dëshiruar.
14. Zbardh edhe thonjte. Ne një ene me ujë te ngrohte, shtoni një luge ujë te oksigjenuar dhe fusni duart aty për 10 minuta. Me pas lani ato normalisht.
15. Heq edhe ujin kur ai mbetet ne mënyrë te sikletshme ne veshë. Një pike ujë i oksigjenuar mjafton për te marre rezultatin.
16. Përdoret edhe për larjen e teshave kur ato ndoten me vere te kuqe. Derdhim pak ujë te oksigjenuar mbi njolle dhe me pas e lajme teshën normalisht.