6 SINJALE TË SQETULLËS/ Ja çfarë nuk shkon me trupin tuaj – AlpeGossip
6 SINJALE TË SQETULLËS/ Ja çfarë nuk shkon me trupin tuaj

6 SINJALE TË SQETULLËS/ Ja çfarë nuk shkon me trupin tuaj

Djersitje e pashpjegueshme

Është normale të djersini teksa stërviteni, por jo gjatë ecjes apo gjumit. Këto shenja duhet t’ju alarmojnë pasi mund të bëhet fjalë për hyperhidrosis, i cili konsiston në mosfunksionimin e nivelit të hormoneve. Po kështu djersa sinjalizon menopauzën ose diabetin.

Toptha

Nyjet limfatike të vendosura nën sqetull janë tërësisht të padukshme, por në rast se dalloni një fryrje apo krijim të topthave dijeni se këto nyje po luftojnë disa infeksione të shfaqura së fundmi. Situata supozohet të normalizohet pas disa ditëve pa nevojën e një ndërhyrjeje kirurgjikale. Në rast se brenda një javë situata nuk është përmirësuar konsultohuni me një mjek pasi mund të keni të bëni me një patologji kanceroze.

Dhimbje

Nëse krejt paptiur ndjeni dhimbje në qetull, për ditë dhe javë me radhë mos vononi të kryeni një konsultë mjekësore. Në disa raste dhimbjet e pashpjegueshme paralajmëronjë një tumor të mundshëm.

Gjithashtu:

Skuqja- alergji

Irritimi- një kërpudhë e mundshme

Aromë e pakëndshme edhe pas dushit- ketoacidosis, paaftësi e trupit për të metabolizuar sheqerin