MOS E MBANI KËTË USHQIM NË FRIGORIFER/ Rrezikoni shumë shëndetin tuaj – AlpeGossip
MOS E MBANI KËTË USHQIM NË FRIGORIFER/ Rrezikoni shumë shëndetin tuaj

MOS E MBANI KËTË USHQIM NË FRIGORIFER/ Rrezikoni shumë shëndetin tuaj

Ju ndodh që të keni blerë një thes me patate por normalisht nuk do t’i përdorni të gjitha kështu që po mendoni t’i fusni në frigoriofer?!

Epo mos u nxitoni kur vjen puna te patatet, mbajtja e tyre në frigorifer mund të rrisë rrezikun e kancerit. Pse? Temperatura shumë e ulët e një frigoriferi mund të konvertojë niseshtën që ndodhet në patate, në sheqer.

Më pas këto sheqerna kombinohen me asparaginën e aminoacideve dhe prodhojnë një kimikat të quajtur akrilamid.

Ky i fundit është një kimikat që përdoret për të bërë letrën, ngjyrat dhe plastikën. Mënyra kryesore që njerëzit janë të ekspozuar ndaj akrilamidit është përmes pirjes së duhanit, por gjendet gjithashtu në ushqime të tilla si patatet e skuqura, bukë, biskota, drithëra dhe kafe.