A e dinit që të qarit i bën mirë mendjes? Ja se si të ndihmon – AlpeGossip
A e dinit që të qarit i bën mirë mendjes? Ja se si të ndihmon

A e dinit që të qarit i bën mirë mendjes? Ja se si të ndihmon

A e keni kuptuar se të qash, të bën mirë për mendjen? Mirëpo ky gjest, i parë negativisht nga shoqëria, ka shumë avantazhe për ne. Pasi ndonjëherë, kemi tendencën të shfryhemi jashtë apo brenda shtëpisë.
A e keni kuptuar se të qash, të bën mirë për mendjen? Mirëpo ky gjest, i parë negativisht nga shoqëria, ka shumë avantazhe për ne. Pasi ndonjëherë, kemi tendencën të shfryhemi jashtë apo brenda shtëpisë.

Gjithashtu një veprim të till pak njerëz ia lejojnë vetes që të qajnë pasi e quajnë një veprim turpërues, por nuk është e vërtetë.

Nëse njerëz ia lejojnë vetes që të qajnë, ata do të:

Përmirëson gjendjen shpirtërore

Sigurisht është një mënyrë për të shprehur dëshpërimin, dhe një kanal për të liruar të gjitha emocionet që kemi brenda. Kur qan të ndihmon të shohësh gjërat më me qartësi.

Liron stresin

Në situata ku dëshira për të qarë lind nga frustimi, zemërimi, pafuqia, mos ngurroni pasi të ndihmon të lirosh stresin që ke mbledhur.

Ju qetëson

I bën mirë mendjes, dhe këtu ke paraysh njerëzit që kanë mendime fiksuese apo ankth. Në raste të tilla procesi i të qarit funksionon si valvul shkarkuese, duke i bërë mirë jo vetëm trupit po dhe qetësisë së mendjes.

Për çdo individ të qash është një stacion detyrues për të gjitha mendimet që qarkullojnë në mendjen tonë pa asnjë kontroll. Pasi të jeni shfryrë duke qarë, do të arrini të shihni dritën. Do të zbuloni një këndvështrmi më të mirë për situatat e do të ndjeheni më në fund të qetë dhe në paqe.

Qani sa herë e keni nevojën! Është një gjest i shëndetshëm. I bën mirë mendjes, edhe pse ka mendime të kundërta, mos i jepni të drejtë.