Bëni seks të paktën 4 herë në javë? Ja çfarë pëson trupi juaj – AlpeGossip
Bëni seks të paktën 4 herë në javë? Ja çfarë pëson trupi juaj

Bëni seks të paktën 4 herë në javë? Ja çfarë pëson trupi juaj

Një studim 10­ vjeçar i kryer nga Universiteti i Bristol­ it ka dalë në përfundimin se të bërit seks të paktën 4 herë në javë, përmirëson rrënjësisht jetën e çiftit, e kryesisht meshkujve. Studiuesit kanë listuar disa pika kyçe, ku seksi ndikon dhe përmirëson në mënyrë të habitshme…

Të bërit seks 4 apo më shumë herë në javë, sjell:

1­ Jetëgjatësi më të madhe. Studimi ka gjetur se meshkujt të cilët kalojnë një ose dy orgazma në javë, kanë një jetëgjatësi më të madhe.

2­ Fsheh moshën. Çiftet të cilat bëjnë seks të paktën 4 herë në javë, duken 7 vjet më të rinj.

3­ Lufton kancerin. Meshkujt të cilët në të 20­ at e tyre bëjnë seks rreth 7 herë në javë, kanë më pak gjasa të preken nga kanceri i prostatës në moshë më të madhe.

4­ Vret dhimbjen. Orgazma ul ndjeshmërinë e dhimbjeve në rreth 50%.

5­ Gjumë më të qetë. Gjatë orgazmës trupi prodhon oksitocinë, një hormon me ndikim të dobishëm në fjetje.

6­ Redukton stresin. Burrat të cilët kishin bërë seks një natë para se të merrnin pjesë në një eksperiment shkencor, janë përgjigjur më pirë sesa ata që nuk kishin bërë.