ÇFARË ËSHTË TENSIONI SEKSUAL? Ekspertët shpjegojnë se çfarë ndodh kur ndieni se keni ‘flutura në stomak’ – AlpeGossip
ÇFARË ËSHTË TENSIONI SEKSUAL? Ekspertët shpjegojnë se çfarë ndodh kur ndieni se keni ‘flutura në stomak’

ÇFARË ËSHTË TENSIONI SEKSUAL? Ekspertët shpjegojnë se çfarë ndodh kur ndieni se keni ‘flutura në stomak’

Imagjinoni këtë: Ju po takoni dikë për herë të parë në një lokal dhe menjëherë ndieni një shkëndijë. Është sikur pjesa tjetër e dhomës është zhdukur. Kur ata vijnë për t’u ulur pranë jush, ju gjeni ndonjë mënyrë për t’i bashkuar duart tuaja së bashku. Pa kaluar shumë, ndihet sikur ka një tërheqje magnetike mes jush, një dridhje që pothuajse mund ta shihni në ajër. Deri në fund të natës, ju keni shkëmbyer detajet e kontaktit dhe keni premtuar se do të flisni së shpejti.

Situata si këto shfaqen dukshëm në historitë e bukura të çifteve të lumtura. Por tensioni seksual nuk është vetëm për takimet e para, madje edhe njerëzit në marrëdhënie afatgjata mund të shijojnë ende ndjenjën e fluturave në stomak nga partneri i tyre. E thënë thjesht, “tensioni seksual mund të jetë përbërësi sekret që e ngre një përvojë nga e mira në të mirë”, thotë një terapiste seksi e certifikuar. Dhe ndërsa tensioni seksual mund të jetë më i madh dhe më i nxehtë kur ndjenja është e ndërsjellë, ju mund të gjeni veten në situata ku përjetoni tension seksual që ndoshta nuk duhet të ndodhë, veçanërisht duke marrë parasysh statusin e marrëdhënies së dikujt ose dinamikën e jetës së personit tjetër. Pra, si ta kuptoni nëse ajo që po përjetoni është tension i vërtetë seksual?

Çfarë është saktësisht tensioni seksual?

Tensioni seksual ndodh kur një ose të dy personat përjetojnë tërheqje seksuale, megjithatë ata nuk po veprojnë në përmbushjen e këtyre dëshirave. Për shkak se tensioni seksual lulëzon në mjedise ku dëshirat nuk mund të konkludohen në veprime është e zakonshme në mjedise ku takimet intime janë të papërshtatshme si puna, shkolla ose kurse private. Ndonjëherë, kjo mund të çojë në një flirt argëtues që e bën një ditë të gjatë të ndihet më e shkurtër, por ndonjëherë mund të çojë në situata të sikletshme ose më keq nëse ndjenja nuk është reciproke.

Si ta di nëse ka tension seksual?

Në një kohë ose në një tjetër, shumica e njerëzve e kanë gjetur veten të humbur për fjalët kur një person tërheqës hyn në dhomë. Goja e thatë, pëllëmbët e djersitura dhe stomaku i gjëmuar janë të mjaftueshme për ta bërë këdo të ndihet sërish adoleshent, por këto nuk janë të vetmet shenja të tensionit seksual. Të gjithë janë të ndryshëm, por disa shenja të zakonshme fiziologjike të tensionit seksual përfshijnë skuqjen, zgjerimin e bebeve dhe fryrjen e syve. Përveç shenjave fizike, ka edhe shenja psikologjike, ku mund të përfshijnë paaftësinë për t’u përqendruar, rritjen e vetëdijes dhe të qenit i preokupuar. Çelësi është të reflektoni jo vetëm për mënyrën se si ndiheni, por edhe për sinjalet nga personi tjetër. Këto sinjale mund të ndihmojnë në përcaktimin nëse jeni të dy në të njëjtën situatë dhe kjo është thelbësore për të kuptuar se çfarë të bëni më pas.

Çfarë duhet të bëj nëse ka tension seksual?

Jo të gjitha tensionet seksuale duhet të trajtohen, kështu që hapi i parë është të shikoni me ndershmëri situatën. Nëse tensioni seksual është i njëanshëm, atëherë mundësitë janë që ka dinamika të pabarabarta të fuqisë në lidhje ose ka një marrëdhënie monogame. Të jesh në një marrëdhënie monogame nuk do të thotë që nuk mund të përjetosh tension seksual me dikë që të tërheq, megjithatë do të jetë e dobishme të shmangni qëndrimin vetëm rreth tyre. Sugjerohet nga ekspertët të bisedoni me miq ose kolegë të besuar. Mënyra e vetme për të qenë të sigurt që tensioni seksual është i ndërsjellë dhe i mirëpritur është të flasim për të. Dhe mos u shqetësoni pasi të folurit nuk e prish humorin. Nëse të dy ndiheni në të njëjtën mënyrë, diskutimi i tij mund të rrisë akoma edhe më shumë lidhjen tuaj. /TAR/