E DINIT? Gabimi në tualet që po ua shkakton këtë sëmundje mendore – AlpeGossip
E DINIT? Gabimi në tualet që po ua shkakton këtë sëmundje mendore

E DINIT? Gabimi në tualet që po ua shkakton këtë sëmundje mendore

Një zakon i përhershëm në tualet mund të shkaktojë sëmundjen e Parkinsonit.
Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje shëndetësore ku pjesët e trurit dëmtohen gjatë shumë viteve. Simptomat kryesore të sëmundjes prekin lëvizjen fizike.

Por, lista e plotë e simptomave shkon përtej problemeve me lëvizjet, me simptoma të tjera shumë më vështirë për t’u vërejtur të sëmundjes, transmeton lajmi.net.

Në përputhje me nevojën për të urinuar më shumë, sëmundja e Parkinsonit mund të rezultojë në mosmbajtje urinare.

Mosmbajtja urinare i referohet urinimit të paqëllimtë. Sipas NHS, gjendja është e zakonshme dhe prek miliona njerëz.

Simptoma të tjera më delikate të sëmundjes së Parkinsonit përfshijnë kapsllëkun, humbjen e nuhatjes, disfunksionin erektil, marramendjen, probleme me shikim dhe djersitje të tepruar.