E DINIT? Ky lloj lëngu do ju shpëtojë nga dhimbjet e artritit – AlpeGossip
E DINIT? Ky lloj lëngu do ju shpëtojë nga dhimbjet e artritit

E DINIT? Ky lloj lëngu do ju shpëtojë nga dhimbjet e artritit

Lëngu i boronicës mund të lehtësojë dhimbjet në kyçe për të gjitha gratë që vuajnë nga artriti.

Një studim i vogël sugjeron një gjysmë litër lëng me pak kalori në ditë për të zvogëluar therjet që përjetojnë gratë me artrit reumatoid, që prek 400,000 njerëz në Britani të Madhe.

Gratë që konsumuan lëng boronicë për tre muaj treguan nivele më të ulëta të antitrupave që sulmojnë sistemin imunitar dhe dëmtojnë nyjet.

Kur u pyetën për simptomat e tyre, ato treguan se fryrja e duarve u kishte rënë.

Antioksidantët në boronicën e kuqe mund të ndihmojnë në parandalimin e reaksionit imun që shkakton dhimbje dhe ngurtësi tek njerëzit me artrit reumatoid.