E HABITSHME/ Ja çfarë ndodh me trupin tonë teksa plakemi – AlpeGossip
E HABITSHME/ Ja çfarë ndodh me trupin tonë teksa plakemi

E HABITSHME/ Ja çfarë ndodh me trupin tonë teksa plakemi

Teksa arrijmë pjekurinë, vemë re ndryshimet që ndodhin në trupin tonë…

Një pjesë e madhe e asaj që i jep peshën e trupit të njeriut është uji i bllokuar në qelizat tona. Pasi trupi digjet, uji dhe shumica e indeve tona shkatërrohen, duke lënë pas shumë pak lëndë.

Thonjtë dhe flokët do të vazhdojë të rriten edhe pasi ne të vdesim. Ato duken më të gjata kur të vdesim, megjithatë edhe për shkak se lëkura dehidratohet dhe tërhiqet pas nga vendi i thonjve dhe skalpit të kokës.

Nga mosha 60-vjeç, shumica e njerëzve do të kenë humbur rreth gjysmën e nervave të shijes. Ndoshta nuk duhet t’i besoni dhe aq shumë gatimeve të gjyshes tuaj. Personat e moshuar kanë tendencë të humbasin aftësinë e tyre për të shijuar, dhe shumë prej tyre zbulojnë se kanë nevojë për aroma shumë më të forta, në mënyrë që të jenë në gjendje të vlerësojnë plotësisht shijen e një pjate.

Sytë mbeten gjithmonë në të njëjtën madhësi që nga lindja, por hunda dhe veshët nuk ndalen kurrë së rrituri. Kur foshnjat ju shohin me ato sytë e mëdhenj, ato kanë të njëjtën madhësi që do ta ruajnë për pjesën tjetër të jetës. Ndërkohë veshët dhe hunda e tyre do të rritet gjatë gjithë jetës së tyre, dhe një studim ka treguar se kjo rritje kulmon në cikle 7-vjeçare.

Mbi moshën 60-vjeçare, 60 përqind e burrave dhe 40 përqind e grave do të gërhasin në gjumë. Nëse keni qëndruar ndonjëherë zgjuar nga një person i familjes apo i afërm që gërhiste gjatë gjumit, e dini shumë mirë se kjo lloj zhurme mund të jetë shurdhuese. Gërhitja normale ka një normë rreth 60 decibel, që është niveli i zhurmës së të folurit normal, në një kohë që gërhitja intensive mund të arrijë në më shumë se 80 decibel, niveli i përafërt të shkaktuar nga një çekiç pneumatik që thyen beton.

Koka e foshnjës është sa një e katërta nga e gjatësisë trupore të fëmijës, por nga mosha 25-vjeç ajo do të jetë vetëm një e teta e gjatësisë së përgjithshme. Siç rezulton, kokat e mëdha të fëmijëve tanë të mrrekullueshëm nuk do të ndryshojnë madhësinë e tyre në mënyrë drastike si pjesa tjetër e trupit. Këmbët dhe busti do të zgjaten, por koka nuk do të pësojë një ndryshim shumë të madh.