E KISHIT MENDUAR? Zbuloni çfarë tregojnë nuancat e ndryshme të gjakut gjatë periodave – AlpeGossip
E KISHIT MENDUAR? Zbuloni çfarë tregojnë nuancat e ndryshme të gjakut gjatë periodave

E KISHIT MENDUAR? Zbuloni çfarë tregojnë nuancat e ndryshme të gjakut gjatë periodave

sjell ngërçe, dhimbje,humor të keq dhe siklete. Por a e dini se periodat mund t’ju japë të dhëna për shëndetin tuaj? Ngjyra, aroma dhe qëndrueshmëria menstruale mund t’ju japë disa informacione jetësore lidhur me gjërat e tjera që po ndodhin në trupin tuaj. Sipas ngjyrës së gjakut mund të mësoni se çfarë po ju ndodh:

E kuqe e ndezur: është ngjyra normale e gjakut gjatë periodave. Nëse kjo është ajo që shihni, atëherë gjithçka është normale.

E kuqe e zbehtë: mund të jetë një shenjë e anemisë. Nëse jeni të shqetësuar se  mund të jeni anemik, thjesht pyesni mjekun për të bërë një test.

Të kuqe dhe gri: Kur perioda juaj është një ngjyrë të kuqërremtë dhe ka një erë të keqe, mund të jetë një shenjë e infeksionit. Nëse kjo po ndodh me ju, është koha për të parë një mjek.

Kafe e erret: çdo hije e kafes nuk duhet të shkaktojnë shqetësim. Ata janë vetëm copa më të vjetra të mitrës të cilat kanë mbetur aty dhe më në fund po dalin jashtë. Është normale që kjo të ndodhë.

E kuqe e erret. Kjo shihet përgjithësisht në fund të periodave dhe nuk duhet të ketë ndonjë mpiksje të madhe në të. Shëndeti i Grave thotë se është shenja e një trupi të shëndetshëm që thjesht po i jep fund periudhës së tij dhe estrogjeni po rritet.