E PAZAKONTË/ Njihuni me burrin që ka miq ujqërit dhe drejton turmën – AlpeGossip
E PAZAKONTË/ Njihuni me burrin që ka miq ujqërit dhe drejton turmën

E PAZAKONTË/ Njihuni me burrin që ka miq ujqërit dhe drejton turmën

Frank Andre Soma është një 43-vjecar që mban ujqër. Madje ai mundet edhe të drejtojë turmën.

Bëhet fjalë për një udhërrëfyes miqësor në Parkun Natyror Langedrag në fshatin me dëborë të Tunhovdit.

Ai ka 21 vite që është një specialist grabitqarësh që punon me arinjtë, rrëqebullin dhe dhelprat e Arktikut.

Një burrë ia doli që ta takojë nga afër dhe të shohë se si Frank ia del të mbijetojë pranë kafshëve të egra. Ai tregon se në një mëngjes të ftohtë norvegjez u bë pjesë e të përditshmes së Frankut duke qëndruar pranë ujqërve.

Sipas tij, Frank lirisht futet në kafazin e ujqërve, duke pasur me vete vetëm pak mish.