I DINIT? Zbuloni 10 faktet më të “frikshme” rreth “Disney” – AlpeGossip
I DINIT? Zbuloni 10 faktet më të “frikshme” rreth “Disney”

I DINIT? Zbuloni 10 faktet më të “frikshme” rreth “Disney”

Disney’ ka qenë dhe vazhdon të jetë një nga produksionet më të njohura dhe të suksesshme kur bëhet fjalë për filmat vizatimorë. Gjithsesi, ka disa gjëra që njerëzit nuk i dinë rreth tyre apo vetë themeluesit, Walt Disney. Këto mund t’i gjeni në listën më poshtë:
1. Simba është kopjuar nga filmi vizatimor ‘The White Lion’, Kimba.
2. Walt Disney ka qenë një agjent sekret informues, kundër komunizmit
3. ‘Disney’ u padit për shkak se idealizoi hienat si personazhe të këqija në filmin ‘The Lion King’
4. ‘Disney’ refuzoi të punësonte një grua, për shkak se ishte një grua
5. Aktorja e cila ka bërë zërin e Borëbardhës, u pagua vetëm 970$
6. 35 punëtorë të ‘Disney’ janë akuzuar për krime seksuale
7. Dikur ‘Disneyland’ nuk pranonte vizitorë me flokë të gjatë apo punëtorë me mjekërr
8. ‘Toy Story’ ka qenë e kopjuar nga një tjetër film vizatimorë, ‘The Christmas Toy’
9. Ka një park të braktisur dhe të frikshëm në ‘Disney World’
10. Një adoleshent u vra sapo hyri në ‘Disneyland’./revistawho.com