E THOTË STUDIMI/ Ja pse ankohen gratë më shumë se burrat – AlpeGossip
E THOTË STUDIMI/ Ja pse ankohen gratë më shumë se burrat

E THOTË STUDIMI/ Ja pse ankohen gratë më shumë se burrat

Gratë ankohen në përgjithësi më shumë se burrat dhe këtë gjë e ka konfirmuar edhe shkencëtarët. Sipas një studimi gratë ankohen më shumë, veçanërisht në mëngjes dje ka një arsye pse e bëjnë këtë gjë.

Studimi zbuloi se gratë ishin më agresive se burrat, pavarësisht se bënin të njëjtin orar gjumi. Studiuesit pretendojnë se gratë janë më të ndjeshme ndaj mungesës së gjumit, si fizikisht ashtu edhe psikologjikisht. Kjo pasi atyre u duhet më shumë gjumë që sistemi i tyre hormonal të funksionojë siç duhet.

Gjithashtu ky studim doli në përfundimin se gratë që nuk flenë mjaftueshëm gjumë për një kohë të gjatë kanë më shumë gjasa që të kenë në të ardhmen sëmundje të zemrës, depresion apo sëmundje të tjera që lidhjen me shëndetin mendor.