“E VETMJA MËNYRË PËR TË MBIJETUAR…”/ Noizy rrëfen si e bullizuan në Angli dhe si e gjeti mënyrën për të mbijetuar – AlpeGossip
“E VETMJA MËNYRË PËR TË MBIJETUAR…”/ Noizy rrëfen si e bullizuan në Angli dhe si e gjeti mënyrën për të mbijetuar

“E VETMJA MËNYRË PËR TË MBIJETUAR…”/ Noizy rrëfen si e bullizuan në Angli dhe si e gjeti mënyrën për të mbijetuar

Noizy ka dhënë një intervistë për median angleze “Daily Express”, ku ka rrëfyer për vështirësitë që ka hasur jashtë vendit, pasi e bullizonin si emigrant.

Noizy ka treguar se për shkak të gjuhës që nuk e fliste mirë shpesh herë është bullizuar.

“Mos u ul këtu se je refugjat, kthehu në vendin tënd, ne nuk të duam këtu”.

Për shkak të këtyre paragjykimeve, Noizy vendosi të ndryshojë sjelljen duke u bërë më i ashpër me ta.

“E vetmja mënyrë për të mbijetuar në Angli është të jesh i fortë. E vërteta e trishtueshme është se ka kaq shumë kultura dhe raca që është pothuajse e pamundur të bëhen një. E vetmja mënyrë është të jesh më i forti, atëherë askush nuk do të ngatërrohet me ty. Kështu gjeta paqen. Ne ishim grupi i parë shqiptar, i formuar në vitin 2001, ishim vetëm 10 veta në fillim, të gjithë boksierë. Grupi bëhej gjithnjë e më i madh sa më shumë njerëz vinin nga Shqipëria. Unë isha udhëheqësi sepse kisha ardhur në moshën 10 vjeç dhe mësova gjërat e vogla që ishin të rëndësishme; si të visheni, të flisni dhe të jesh më “britanik”. Unë u thashë atyre, nëse nuk dëshironi të mundeni në sherre, ne duhet të qëndrojmë së bashku. Shkoni provoni të ecni vetëm rrugës për në shtëpi dhe shikoni se çfarë ndodh me ju. Do të grabitesh, do të goditesh me thikë dhe do të ndjekin. Ne ishim në “ride or die” sepse megjithëse ishim më të shumtë në numër në krahasim me grupet e tjera, ne nuk iknim nga askush. Kështu u bëmë të paprekshëm. Unë nuk e mbështesë dhunën. Nuk besoj se dy gabime e bëjnë një veprim të drejtë, por ka kaq shumë që njeriu mund të mësojë. Të gjithë e dimë se sa të ashpra mund të bëhen rrugët në Angli, veçanërisht në Londrën Juglindore në vitet 1990-2000. Unë nuk jam engjëll, ndoshta kam bërë gjëra që ishin të gabuara. Por kur rritesh në një vend ku dëgjon gjithmonë grindje dhe goditje me thikë kjo ndikon tek ty.”