Facebook mund të përballet me sanksionet e BE – AlpeGossip
Facebook mund të përballet me sanksionet e BE

Facebook mund të përballet me sanksionet e BE

Facebook mund të përballet me sanksione nëse i nënshtrohet rregullores së Bashkimit Evropian për mbrojtjen e konsumatorit. Në Shkurt, kompanisë iu kërkua të ndryshonte kushtet e përdoruesve për standardet e përditësuara të BE-së, por ende nuk e ka bërë këtë, thotë raporti.

Në Shkurt, Facebook ndryshoi kushtet e shërbimit, por për zyrtarët e BE-së, nuk ishte e mjaftueshme.

Sipas deklaratës së Komisionit Evropian ndryshe nga Google, Facebook dhe Twitter, kanë adresuar vetëm pjesërisht çështje të rëndësishme në lidhje me përgjegjësinë e tyre dhe mënyrën se si informohen përdoruesit për heqjen e mundshme të përmbajtjes ose ndërprerjen e kontratës.

Sipas detajeve, autoritetet duan që Facebook të mbrojë më mirë të drejtat e konsumatorëve, duke përfshirë mundësinë për t’u tërhequr nga një blerje online, për të paditur në Evropë dhe jo në Kaliforni, ku bazohet Facebook.

BE gjithashtu kërkon më shumë rregulla miqësore ndaj konsumatorit rreth përgjegjësisë ligjore të platformës sociale kur shërbimi i saj është i dobët, njofton PCW.