FENOMENI I JASHTËZAKONSHËM/ Super hëna e kuqe do të përgjak mbrëmjen e 20 Janarit - AlpeGossip
FENOMENI I JASHTËZAKONSHËM/ Super hëna e kuqe do të përgjak mbrëmjen e 20 Janarit

FENOMENI I JASHTËZAKONSHËM/ Super hëna e kuqe do të përgjak mbrëmjen e 20 Janarit

Super hëna e kuqe do të shfaqet në qiell në mbrëmjen mes 20 dhe 21 janarit dhe ky do të jetë një fenomen i jashtëzakonshëm.

 Përveç të qenit një fenomen i rrallë, Super hëna e përgjakur është e para për këtë vit dhe merr emrin hëna e ujqërve.

Kur hëna e plotë e re, përkon me pikën më të afërt të Tokës në orbitën e saj mujore ajo quhet super hënë, por ajo e 20 janarit do të marrë dhe emërtimin e përgjakur pas një eklipsi total të diellit që do të ndodhë.