FLINI MENJËHERË PAS PUNËS/ Ja pse është e shkëlqyeshme për shëndet – AlpeGossip
FLINI MENJËHERË PAS PUNËS/ Ja pse është e shkëlqyeshme për shëndet

FLINI MENJËHERË PAS PUNËS/ Ja pse është e shkëlqyeshme për shëndet

Sipas të dhënave të paraqitura në konferencën vjetore të Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë në Londër, pjesa tjetër e pasdites është e lidhur me zvogëlimin e presionit të gjakut dhe ndikon në reduktimin e rrezikut të sulmeve të zemrës dhe sëmundjeve të tjera kardiovaskulare.

Në studimin vëzhgues, u analizuan afro 400 gra me moshë mesatare dhe  hipertension, një gjendje në të cilën presioni i gjakut është vazhdimisht jashtëzakonisht i lartë.

 

 

Studimi zbuloi se njerëzit që kishin zakon të flinin pas punës kishin presion të gjakut sistolik mesatarisht 5% më të ulët krahasuar me pacientët që nuk flinin pasdite.