Fundi i prezervativit! Zbulohet mënyra më e re për t’u mbrojtur – AlpeGossip
Fundi i prezervativit! Zbulohet mënyra më e re për t’u mbrojtur

Fundi i prezervativit! Zbulohet mënyra më e re për t’u mbrojtur

Femrat kanë përdorur për vite me radhë pilula, mbështjellëse dhe implante, por një formë e re fantastike e kontraceptivit për meshkuj do të jetë në përdorim në vitin 2018.

Një xhel që parandalon shtatzënitë e padëshiruara duke bllokuar prodhimin e spermës.

Çuditërisht, meshkujt nuk do duhet ta fërkojnë xhelin mbi organin gjenital e tyre. Në vend të kësaj, ata do të duhet të masazhojnë xhelin në krahë dhe supe, për ta lënë atë të thithet në lëkurë dhe të arrijë në qarkullimin e gjakut.

Sapo të jenë absorbuar dy hormone sintetike, testosterone dhe progestin, bllokohen testet nga prodhimi i testosteronit të mjaftueshëm për të prodhuar nivele normale të spermës.

Sakaq xheli mund të ndalojë nivelet e spermës për rreth 72 orë, kështu që burrat do të duhet ta përdorin atë çdo ditë për të siguruar që spermatozoidi të mbetet në gjumë.

Krijuesit pretendojnë se nuk duhet të ketë efekte anësore të dyshimta, sepse xheli balancon çdo mospërputhje hormonesh.