Ja 12 arsye për të bërë seks çdo ditë! – AlpeGossip
Ja 12 arsye për të bërë seks çdo ditë!

Ja 12 arsye për të bërë seks çdo ditë!

1. LARGON STRESIN

Seksi është një antistres i mrekullueshëm! Nëpërmjet tij trupi arrin të prodhojë dopaminë, endorfinë, dhe të tjera hormone të tilla që ju bën të ndiheni mirë!

2. JU STËRVIT TRUPIN

Seksi është i ngjashëm me shumë lloje të tjera stërvitjeje. Të bësh seks 3 herë në javë nga 15 minuta, për një vit rresht, është njësoj sit ë vraposh për rreth 120 kilometra.

3. UL PRESIONIN E GJAKUT

Si seksi, ashtu edhe përqafimet ulin nivelin e presionit të gjakut. Kështu që, ju bën mirë t’i ‘ushtroni’ sa më shpesh!

4. JU PËRMIRËSON SISTEMIN IMUNITAR

Imunoglobulina A është një antigjen që lufton viruset, dhe sa më shumë të bëni seks, aq më shumë shtohet.

5. JU BËN TË DUKENI MW TW RINJ

Të bësh seks 3 herë në javë mund t’ju bëjë ju që pas disa vitesh të dukeni rreth 10 vjet më të rinj, sipas asaj që shkruhet në një studim të nxjerrë në “Secrets of the Superyoung”. E imagjinoni sa mund të rinoheni pot ë bëni seks përditë?

6. JU FORCON ZEMRËN

E gjithë ‘stëervitja’ që kryhet falë të bërit seks, ju përmirëson shëndetin kardiovaskular dhe ju forcon zemrën. Në këtë mënyrë do të keni 45% më pak mundësi për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës.

7. JU QETËSON DHIMBJET
Sipas një studimi të kryer nga Dr. George E. Elrich nga Filadelfia, specialist për artritin, ai arriti në rezultatin se ata pacientë që kryenin më shpesh seks, ndienin më pak dhimbje.

8. UL RREZIKUN E PREKJES NGA KANCERI
Ejakulimi i shpeshtë ul ndjeshëm rrezikun e prekjes nga kanceri i prostatës. Sipas një studimi Australian, burrat që ejakulonin rreth 21 herë në muaj ishin përballë një rreziku më të vogël të prekjes nga ky tip kanceri.

9. FLINI MË MIRË
Pas një kohe të mirë të kaluar në shtrat, zemra e sforcuar deri në atë moment relaksohet, gjë që e bën trupin të qetësohet dhe gjumin më të këndshëm!

10. JU RREGULLON MENSTRUACIONET
Seksi ndihmon në rregullimin e nivelit të hormoneve tek femrat, gjë që e bën ciklin menstrual më të rregullt. Ai ndikon drejtpërdrejtë edhe tek stresi, që është një nga shkaktarët kryesorë të mungesës së menstruacioneve.

11. JO MË PROBLEME ME EREKSIONIN

Gjysma e njerëzve mbi 40 vjeç vuan nga problemet me ereksionin. Ilaçi më i mirë në këtë rast? Seksi!

12. JETONI MË GJATË
Duke i mbledhur të gjitha benefitet e sipërpërmendura; më pak stres, zemër më e fortë, më shumë qarkullim oksigjeni e lumturi, na çon në një rezultat: Seksi ju zgjat jetën!