Ja çfarë thotë shkenca për femrat me vithe të mëdha – AlpeGossip
Ja çfarë thotë shkenca për femrat me vithe të mëdha

Ja çfarë thotë shkenca për femrat me vithe të mëdha

Shkencëtarët kanë zbuluar se femrat me të pasme të mëdha janë shumë më inteligjente dhe më rezistente ndaj sëmundjeve kronike.
Studime të shumta kanë treguar se femrat me vithe të mëdha janë më të prira të kenë nivele të vogla të kolesterolit dhe të prodhojnë më shumë hormone për ta metabolizuar sheqerin, transmeton Telegrafi.

Të pasurit të pasme të mëdha është edhe në favor të hormonit i cili e rregullon peshën dhe për hormonet antipezmatuese, antidiabetike etj.

Vithet e mëdha ndërlidhen edhe me inteligjencë.

Inteligjenca e madhe është për shkak të yndyrave Omega-3 të cilat fillimisht nevojiten për t’i pasur vithet e mëdha.

Këto yndyra janë dëshmuar se e nxisin zhvillimin e trurit.

Vlen të ceket se edhe fëmijët që lin