Bajamet janë një nga frutat e thata më të vlerësuara së fundmi, megjithatë nuk janë të vetmet fruta të thata që janë të shëndetshme për trupin tonë.
Edhe arrat, lajthitë, kikirikët janë të larta në proteina, fibra, yndyrna të shëndetshme dhe magnez që mund t’ju mbajnë të ngopur dhe gjithashtu ndihmojnë për kocka dhe muskuj më të forte.
Këto lloje frutash të thata duhen shtuar në dietën tuaj ushqimore:
1.Arra braziliane
Këto arra përmbajnë shumë selen, një mineral i përfshirë në prodhimin e hormoneve të tiroides dhe kjo është vendimtare në funksionin antioksidues për procese që na mbrojnë nga kanceri.
Është gjithashtu e mrekullueshme për lëkurën e flokëve dhe për shëndetin e thonjve. Një studim madje tregoi një ndikim të menjëhershëm në përmirësimet e kolesterolit në gjak brenda nëntë orëve të gëlltitjes së saj.
Megjithatë këto janë arra të mëdha dhe duhen konsumuar vetëm dy ose tre ditë për të marrë përfitimet e tyre.
2.Arra Macadamia
Arrat Macadamia janë të pasura me vitamina B1, mangan dhe baker. Gjithashtu dhe përmbajnë yndyrë të shëndetshme monounsaturated, lloji i gjetur në avokado dhe vaj ulliri.
3.Kikirikë
Kikirikët në të vërtetë janë pjesë e familjes së fasules dhe janë një burim i mirë i proteinave dhe përmbajnë shumë vitamina e minerale të ndryshme, si magnez dhe fosfor.
Nuk duhen konsumuar me shumicë pasi janë super kalorike.
4.Fistikë
Këto kokrra të vogla janë fantastike për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë ushqyese dhe antioksidante. Ata janë një nga arrat me përqendrim më të lartë të lutein dhe zeaxanthin, të dyja promovojnë shëndetin e syve.
5.Arra
Arrat janë një burim bimore i acideve yndyrore omega-3, të cilat janë thelbësore për dietën dhe ndihmojnë për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Ata janë pak më të larta në kalori dhe yndyrë në krahasim me arrat e tjera, por është yndyrë e shëndetshme që trupi juaj ka nevojë për të.
6.Arra amerikane
Arrat amerikane janë një nga burimet dietetike më të njohura të vitaminës E. Ata janë gjithashtu një burim i madh i tiaminit, një vitaminë B që luan një rol kyç në metabolizmin e energjisë.