SHOKUESE/ Njerëzit po hanë plastikë dhe shkencëtarët japin alarmin – AlpeGossip
SHOKUESE/ Njerëzit po hanë plastikë dhe shkencëtarët japin alarmin

SHOKUESE/ Njerëzit po hanë plastikë dhe shkencëtarët japin alarmin

Ne jemi ajo që hamë!

Me siguri e keni dëgjuar këtë shprehje shpesh herë, kështu që nuk do të jetë surpizë e madhe kur të mësoni se shkencëtarët kanë gjetur mbetje plastike në trupat e njerëzve, në studimet e bëra në 8 shtete të ndryshme.

Burimi i plastikës në trupin e njeriut, sipas tyre, mund të vijë nga ngrënia e peshkut ose pirja e ujit nga shishet plastike.

Gjashtë nga tetë subjektet e studimit hëngrën peshq deti, por jo të gjithë e bënë. Teori të tjera të mundshme përfshijnë pirjen e ujit nga shishet plastike, ngrënia e ushqimit që është mbështjellë me plastikë ose grimcat e vogla plastike që fluturojnë në ajër, të cilat më pas vijnë në ushqimin tonë.

Por ambienti ynë është aq i ngopur tani me plastikë, saqë duket gati e pashmangshme që mos ta thithim atë.

Dhe sigurisht, efektet janë potencialisht të dëmshme, duke filluar nga rreziku i infeksioneve bakteriale, futja e kimikateve të dëmshme në trup, irritimi e zorrëve etj, që ndikojnë në sistemin tonë i