KA EDHE KËSHTU/ Lojtari budist i pokerit dhuron 600.000 dollarë për bamirësi - AlpeGossip
KA EDHE KËSHTU/ Lojtari budist i pokerit dhuron 600.000 dollarë për bamirësi

KA EDHE KËSHTU/ Lojtari budist i pokerit dhuron 600.000 dollarë për bamirësi

Budizmi dhe lojrat e pokerit mund të duken sikur nuk kanë asgjë të përvbashkët por për Scott Wellenbach janë shumë të lidhur me njëri-tjetrin.

Lojtari i pokerit fitoi vendin e tretë në një turne pokeri në Bahamas dhe fitoi 671.240 dollarë.

Të gjitha të ardhurat që fitoi ai do i dhurojnë për bamirësi, ndërsa është konsideruar nga njerëzit si ‘hero’.

“Duke qenë praktikues i budizmit, ne ulemi dhe meditojmë shumë, kjo është falas”-tha ai.

Kur nuk luan poker, Wellenbach punon si përkthyes i teksteve budiste tibetiane dhe sanskrite për një organizatë jo-fitimprurëse fetare.

Ai u bë pjesë e budizmit, duke kërkuar një mënyrë për tu përballur me pakënaqësitë e jetës.