KENI INFEKSION NË VESHKA? Ja si duhet të veproni për ta trajtuar – AlpeGossip
KENI INFEKSION NË VESHKA? Ja si duhet të veproni për ta trajtuar

KENI INFEKSION NË VESHKA? Ja si duhet të veproni për ta trajtuar

Një konsum i moderuar i verës së bardhë mund të jetë një ndihmë shumë e mirë për gjithë ata persona që vuajnë nga infeksioni në veshka dhe kanë probleme kronike.

Ky fakt konfirmohet nga një studim italian, sipas së cilit ky efekt bëhet më i madh nëse krahas verës konsumohet edhe vaj ulliri.

Studimi u mbështet te dhjetë pacientë me probleme kronike në veshka përballë dhjetë personave të tjerë të shëndetshëm.

Atyre pacientëve, të cilët pinin zakonisht verë të kuqe, u është kërkua që ta zëvendësonin me të bardhën, por gjatë gjithë kohës nën monitorimin e mjekëve.

Për 15 ditë me radhë ata pinë verë të bardhë mesatarisht dy gota në ditë, të alternuar me konsumin e vajit të ullirit të cilësisë së mirë.

Një konsum i verës së bardhë dhe vajit të ullirit shkakton ulje të parametrave inflamatorë IL6 dhe PCR në masën 40 për qind në pesëmbëdhjetë ditë trajtim.