KENI PROBLEME ME ARTRITIN? Ja pse nuk duhet ta përdorni vajin e lulediellit – AlpeGossip
KENI PROBLEME ME ARTRITIN? Ja pse nuk duhet ta përdorni vajin e lulediellit

KENI PROBLEME ME ARTRITIN? Ja pse nuk duhet ta përdorni vajin e lulediellit

 

 Artriti nuk ka shërim, por simptomat mund të përmirësohen duke përfshirë ushqimet anti-inflamatore në dietën tuaj dhe duke reduktuar ato që shkaktojnë inflamacion.

Kjo gjendje shkakton dhimbje, inflamacion dhe ngurtësi të nyjeve të trupit. Ushqime të ndryshme mund të rrisin inflamacionin në trup, kështu që njerëzit me artritin duhet të kufizojnë marrjen e këtyre ushqimeve.

Një vaj ushqimor popullor dhe i zakonshëm, i cili mund të rrisë inflamacionin në trup kur përdoret tepër, është vaji i lulediellit.

Vaj luledielli përmban omega- 6 – një nga ‘acidet yndyrore esenciale’.

Acidet yndyrore esenciale, si omega-6 dhe omega-3, nuk mund të prodhohen nga trupi kështu që duhet të burohen nga dietën tuaj.

Përfitimet shëndetësore të acideve yndyrore omega-3 janë promovuar gjerësisht si ndihmë për të përmirësuar pjesët e trupit si truri, zemra dhe sytë, si dhe të lehtësojë simptomat e artritit.