KINI KUJDES! Ç’tregon forma dhe pamja e gjuhës për shëndetin – AlpeGossip
KINI KUJDES! Ç’tregon forma dhe pamja e gjuhës për shëndetin

KINI KUJDES! Ç’tregon forma dhe pamja e gjuhës për shëndetin

 Ja ç’tregon forma dhe pamja e gjuhës për shëndetin.

Forma e gjuhës

1. Një gjuhë e hollë mund të jetë tregues se keni probleme me dehidratimin dhe metabolizmin.

2. Një gjuhë e fryrë mund të tregojë se keni probleme me tiroiden ose infeksion.

3. Një gjuhë e trashë mund të shërbejë për të kuptuar se keni mungesë të vitaminës B1.

NGA E MAJTA NË TË DJATHTË:GJUHA E HOLLË, E FRYRË DHE E TRASHË

Vijat

1. Vija e harkuar zakonisht lidhet me problemet e shtyllës kurrizore. Nëse harku ndodhet afër fundit të gjuhës, kontrolloni shpinën.

2. Nëse vini re se përdredhja ndodhet në pjesën qëndrore, ka gjasa që të keni probleme me zonën e kraharorit.

3. Nëse ndodh afër majës së gjuhës, mundësitë janë që të përballeni me probleme të qafës së mitrës.

4. Në foto, shfaqet një gjendje inflamatore e gjuhës, ku vihen re njolla, të cilat mund të jenë shenjë e çrregullimeve hormonale dhe mungesës së vitaminës B2.

5. Kjo gjendje e gjuhës mund të nënkuptojë ankth dhe frikë. Po kështu është shenjë e sëmundjes së Parkinsonit.

6. Në të shumtën e rasteve, një formë e tillë është e trashëguar. Ndodh që shfaqet me sindromën Melkersson-Rosenthal (çrregullim i rrallë neurologjik).

Shënim: Nëse keni ndonjë nga simptomat e mësipërme, mos diagnostikoni veten, por këshillohuni me mjekun.