KINI KUJDES!/ Gjinekologët e ndalojnë depilimin e zonës intime për një arsye serioze – AlpeGossip
KINI KUJDES!/ Gjinekologët e ndalojnë depilimin e zonës intime për një arsye serioze

KINI KUJDES!/ Gjinekologët e ndalojnë depilimin e zonës intime për një arsye serioze

Nëse ka diçka që gjinekologët nuk e rekomandojnë është depilimi i zonës intime. Pavarësisht kësaj femrat vazhdojnë të depilohen.

Një studim i fundit doli në përfundimin sesa më shumë qime të keni në zonën intime, aq më mirë, pasi depilimi i pjesëve intime lidhej me rrezikun e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, të tilla si herpes, HPV, gonorrea dhe klamidia.

Qimet janë për të mbrojtur lëkurën rreth zonës intime, pasi është shumë e ndjeshme.

Janë qimet ato që na mbrojnë nga acarimi ose infeksioni kur kjo zonë është në kontakt me materialet e papërshtatshme, mbathje të djersitura, etj. Mënyra më e mirë e depilimit sipas gjinekologëve nuk është ajo me dyll apo lazer, por shkurtimi.