KINI KUJDES! Ngrënia gjatë natës rrit mundësinë e prekjes nga kanceri – AlpeGossip
KINI KUJDES! Ngrënia gjatë natës rrit mundësinë e prekjes nga kanceri

KINI KUJDES! Ngrënia gjatë natës rrit mundësinë e prekjes nga kanceri

Për të parandaluar kancerin, është më mirë të shmangni konsumin e ushqimeve në mesnatë.
Të paktën ky është sugjerimi i disa studiuesve nga Instituti i Barcelonës për Shëndetin Global, sipas të cilëve “ushqimi në mesnatë” mund të rrisë rrezikun e kontraktimit të kancerit të gjirit dhe të prostatës.
Për të mbrojtur shëndetin është mirë të mos hani pas orës 21:00, ose më pak se dy orë para se të shkoni në shtrat.

Të gjithë pjesëmarrësit e hulumtimit (gjysma të shëndetshëm dhe gjysma të sëmurë) u intervistuan për zakonet e tyre të ngrënies, në veçanti:

  • mbi llojin e furnizimit me energji;
  • mbi modelet e gjumit;
  • për çdo masë tjetër të marrë për ruajtjen e shëndetit.

Analiza e të dhënave zbuloi se pacientët me kancer hanin gjatë natës më shumë se të tjerët. “Nga ky rezultat, thotë Dr. Manolis Kogevinas, autori kryesor i studimit të publikuar në Gazetën Ndërkombëtare të Kancerit, lind rëndësia e vlerësimit të ritmeve të qarkullimit në dietë dhe tumoreve”.

Aktiviteti gjatë natës: potencialisht kancerogjen

Jo vetëm ngrënia, por edhe të punosh natën mund të rrisë shanset për t’u sëmurur. Megjithëse Udhëzimet Ndërkombëtare për Parandalimin e Kancerit nuk e parashikojnë ndikimin e mundshëm të kohës së ushqimit, Organizata Botërore e Shëndetësisë e sheh punën gjatë natës si potencialisht kancerogjene.

Natyrisht, studime të mëtejshme nevojiten për të kuptuar arsyet për këto rezultate. Ajo që është e sigurt është se: “gjithçka tregon se koha e gjumit ndikon në aftësinë tonë për të metabolizuar ushqimin” përfundon Dr. Dora Romaguera, e cila udhëhoqi hulumtimin.