KUJDES! Këto 5 mite të njohura bukurie nuk duhet t’i besoni më – AlpeGossip
KUJDES! Këto 5 mite të njohura bukurie nuk duhet t’i besoni më

KUJDES! Këto 5 mite të njohura bukurie nuk duhet t’i besoni më

Nga sa herë duhet të bëni shtresimin e fytyrës dhe nëse produktet natyrale janë më të mirat për lëkurën tuaj, te mënyra se si i thani flokët dhe nëse përdorni pastë dhëmbësh për të trajtuar puçrrat, mitet që mbizotërojnë në bukurinë e fushës janë të panumërta.

Më poshtë do të gjeni pesë prej tyre dhe arsyet pse duhet të ndaloni t’i besoni.

Të gjithë përbërësit natyralë janë të mirë për lëkurën tuaj

Trajtimi i lëkurës tuaj me produkte natyrale mund të jetë një trend, por kjo nuk do të thotë që të gjithë përbërësit natyralë përfitojnë nga lëkura juaj veçanërisht nëse keni ndonjë alergji ose ndjeshmëri. Nëse ndiqni një qasje DIY, bëni kërkimin tuaj para se të vendosni ndonjë përbërës në fytyrën tuaj.

Tharja e flokëve me bluzë është e preferueshme për flokët tuaj

Nuk është më mirë se peshqiri juaj, sepse në çdo mënyrë, pambuku fërkon lëkurën tuaj dhe nuk i than flokët tuaj në mënyrë efektive, duke i lënë të prirura për cërcitje dhe dëmtime. Një peshqir mikrofibër është në të vërtetë zgjidhja më e mirë për flokë të shëndetshëm dhe të pastruar.

Shenjat e bardha në thonjtë janë për shkak të mungesës së kalciumit

Sipas byrdie.com, shenjat e bardha që ndonjëherë shfaqen në thonjtë nuk kanë të bëjnë me marrjen e kalciumit, por fajtori zakonisht është një dëmtim i lehtë i thonjve ose përdorim i tepruar i manikyrëve.

Pasta e dhëmbëve ndihmon në trajtimin e puçrrave

Së pari, rregulli më i rëndësishëm për të ndjekur është ai që thotë mos vendosni produkte në fytyrën tuaj që nuk janë të dizajnuara posaçërisht për këtë. Pasta e dhëmbëve përmban aditivë të fortë, gërryes të tillë si natrium sulfati, i cili është shumë i efektshëm në pastrimin e dhëmbëve, por nuk ka asnjë lidhje me lëkurën tuaj.

Ju duhet të bëni maska të përditshme

Mundohuni të shtresoni lëkurën tuaj, mundësisht një herë (ndoshta dy herë) në javë. Fërkimi më shpesh mund të heqë lëkurën tuaj nga vajrat natyralë, duke çuar në këtë ndjesi shumë të ngushtë, thatësi, mbingarkesë vaji dhe madje dëmtime të përhershme të lëkurës. Nëse po lani fytyrën me një lëvozhgë të veçantë, zëvendësojeni atë me një pastrues të lëngshëm dhe merrni parasysh shtresimin kimik në vend të ndonjë formule tregtare.