KUJDES! Ky veprim me celularin tuaj mund t’ju verbojë – AlpeGossip
KUJDES! Ky veprim me celularin tuaj mund t’ju verbojë

KUJDES! Ky veprim me celularin tuaj mund t’ju verbojë

Sa më shumë kohë po kalon aq më shumë po përdoret celulari në cdo khë të dites dhe ne cdo vend të mundshëm. Kjo është shqetësuese jo vetëm për mos funksionimin e një jete reale e cila ngaterrohet shpesh me ate virtualen por edhe per shëndetin tuaj dhe të syve në vecanti.

Para disa kohësh Një gazetë britanike publikoi rastet e dy femrave, të moshës 22 dhe 40 vjeç, të cilat kishin pasur probleme me shikimin për disa muaj. Ato kishin përjetuar humbje të përkohshme të shikimit, për më shumë se 15 minuta, që përsëritej herë pas here. Gratë iu nënshtruan disa ekzaminimeve mjekësore, skanimeve dhe testeve të zemrës, por nuk u gjet asnjë sëmundje.

Pasi u vizituan tek okulisti, arritën të kuptonin se pse kishin përjetuar humbje të përkohshme të shikimit.

Mjeku okulist Gordon Plant, nga Spitali i Syve Moorfield në Londër, shpjegon se të dyja femrat kishin shikuar tek telefoni inteligjent vetëm me një sy, ndërsa ishin shtrirë në shtrat me dritën fikur (syrin tjetër e kishin mbuluar me jastëk).

Dr. Plant i rekomandon njerëzit që të paktën ta shikojnë telefonin me të dyja sytë gjatë natës, përndryshe do të verbërohen.