KUJDES! Nëse ju intereson shëndeti juaj mos mbani KURRË në dhomën e gjumit këto objekte - AlpeGossip
KUJDES! Nëse ju intereson shëndeti juaj mos mbani KURRË në dhomën e gjumit këto objekte

KUJDES! Nëse ju intereson shëndeti juaj mos mbani KURRË në dhomën e gjumit këto objekte

Largohoni nga këto gjëra nga dhoma e gjumit juaj dhe do të shihni që gjumi juaj do të përmirësohet.

Celularin: të gjith ëpërpiqemi që gjumin ta kemi sa më të rehatshëm dhe një cellular nuk ndihmon fare në këtë gjë. Përveç faktorëve në dukje gjithnjë të pranishme si mediat sociale, telefonat celularë në të vërtetë mund të jenë të dëmshëm për shëndetin tuaj.

Megjithëse kërkimet nuk janë ende përfundimtare, frekuenca RF e telefonat celularë është renditur nga Agjencia Ndërkombëtare për Kërkimin mbi Kancerin si një “kancerogjen i mundshëm”, sipas CDC.

 

Televizori: Ngjashëm me telefonat celularë, të keni një televizor në dhomën tuaj të gjumit është vetëm një shpërqendrim tjetër, dhe është ai që mund të kontribuojë absolutisht për privimin e gjumit. Një problem me shikimin e televizorit në dhomën e gjumit është thjesht tundimi për të qëndruar deri vonë për të gjetur se çfarë ndodh më pas. Një problem tjetër i madh është se lëshon dritë blu, si telefonat celularë, të cilat mund të pengojnë ciklin tuaj të zakonshëm të gjumit .

 

Ushqim: Ushqimi në shtrat zakonisht shoqërohet nga një aktivitet tjetër, siç është televizioni ose leximi, gjë që mund ta bëjë më të vështirë të përqendroheni në atë që ju jeni duke ngrënë dhe të hani më shumë se sa duhet. Në këtë mënyrë do ta keni shumë të vështirë për të tretur ushqimin dhe gjumi do jetë më I vështirë.

 

Kafshët: ato mund të sjellin mikrobe, pleshta ose madje edhe rrëmujë nëse nuk janë mësuar akoma, sipas “Everyday Health”. Një tjetër problem mund të jetë që kafsha juaj mund të të zgjojë nëse fle pranë jush, duke ju prishur gjumin. Shpesh, fjetja me një kafshë mund të sigurojë përfitimet e një ndjenje sigurie dhe shoqërie, sipas “TIME”. Një alternativë e mirë është t’i bëni shtratin e tyre në dhomën tuaj, ku mund të jeni pranë, por të keni dhe hapësirën tuaj.