Ky është pluhuri “magjik” që lufton kancerin më mirë se ilaçet – AlpeGossip
Ky është pluhuri “magjik” që lufton kancerin më mirë se ilaçet

Ky është pluhuri “magjik” që lufton kancerin më mirë se ilaçet

Një përbërës që gjendet në pluhurin e shafranit është zbuluar së fundmi se ndihmon në luftimin e kancerit.

Kërkuesit po sygjerojnë përdorimin e shafranit pasi sipas tyre, në të gjendet një përbërje kimike që i jep atij ngjyrën e verdhë dhe që ndihmon në zvogëlimin e ritmit të përhapjes së qelizave kanceroze. Ndihmën më të madhe, shafrani e jep veçanërisht kundër kancerit të gjirit.

Ai i bën qelizat kanceroze më të dobëta si dhe shkatërron një sërë qelizash të sëmura.

Studimi në fjalë është bërë së fundmi nga shkencëtarë të Universitetit të Kalifornisë të cilët kanë dalë në përfundimin se shafrani është 500 herë më i fortë në luftën kundër kancerit, se ç’është menduar më parë.

Madje, sipas testeve të kryera, rezulton se kombinimi i shafranit me medikamente të tjera që luftojnë kancerin në gjak, ka efekte shumë pozitive.