LAMTUMIRË TRANSPLANTIT/ Super xheli riparon kornenë e syrit – AlpeGossip
LAMTUMIRË TRANSPLANTIT/ Super xheli riparon kornenë e syrit

LAMTUMIRË TRANSPLANTIT/ Super xheli riparon kornenë e syrit

Testet e para klinike janë planifikuar të realizohen brenda një viti.
Një ekip kërkimor amerikan ka krijuar një xhel revolucionar që mund të riparojë dëmtimin e kornesë dhe të promovojë rigjenerimin e qelizave.

Produkti, i quajtur “GelCORE”, aplikohet me një shiringë ose një pikatore tek pjesa e syrit.

Nuk është toksik dhe mbetet transparent, transmeton “Tch”.
Testet e para klinike janë planifikuar të realizohen brenda një viti.
Është kaq i efektshëm sa brenda një kohe shumë të shkurtër mund të bëhet një alternativë e vlefshme për transplantimin e kornesë. Çdo vit ka rreth 1.5 milionë raste të verbërisë korneale dhe xheli mund të ju vijë në ndihmë këtyre pacienteve.