ME SIGURI NUK I DINIT/ Këto janë aromat e parfumeve që “ndezin” meshkujt – AlpeGossip
ME SIGURI NUK I DINIT/ Këto janë aromat e parfumeve që “ndezin” meshkujt

ME SIGURI NUK I DINIT/ Këto janë aromat e parfumeve që “ndezin” meshkujt

Parfumi është diçka shumë personale: ai ka fuqinë për të ndryshuar plotësisht gjendjen shpirtërore, për t’ju kujtuar dikë të veçantë, ose për t’ju rikthyer një kujtim.
Ndërkohë e dini se preferencat ndaj parfumit janë gjithashtu shumë personale. Por çfarë aromash i bëjnë femrat të parezistueshme ndaj burrave? Dhe çfarë aromash i bëjnë gratë të ndjehen si Beyoncé?!

Një aromë e vetme ka fuqinë për t’i bërë njerëzit të ndihen ndryshe. Parfumi nxit nervat në pjesën e prapme të hundës, pastaj zgjon pjesën e trurit që quhet sistemi limbik, i cili është përgjegjës për emocionet, sjelljen dhe epshin tone. Pra, këto janë aromat që “komandojnë” burrat:

Vanilja: Që në fillim të viteve 1700, mjekët do ta përshkruanin atë tek pacientët meshkuj për t’i ndihmuar që të ndjeheshin në humor të mirë. Është në thelb një nxitës i natyrshëm, dhe gjatë një sondazhi, pjesëmarrësit meshkuj thanë se patjetër kishte një efekt euforik, transmeton living.al.

Livando: ajo mund të jetë një ndihmës i madh në joshjen ndaj dikujt. Kjo aromë njihet edhe si ‘aroma e dashurisë’ dhe është përdorur për të joshur burra shumë kohë para se të shpikeshin parfumet.

Portokalli: Lulet e portokallit thuhet të zgjojnë shqisat, dhe në një studim të kohëve të fundit, thuhet se ngjalli 20% epsh tëk burrat

Jasemini: është një ërë shumë e famshme e parfumeve dhe ka një histori të gjatë që në kohët e lashta. Ajo përdorej për të gjallëruar burrat. Është përdorur tradicionalisht si një metodë për luftimin e mungesës së epshit dhe impotencës.

Aroma e drurit dhe lëkurës: raportohen gjithashtu të jenë aroma për të stimuluar meshkujt, pasi ata kanë fuqinë për të rritur chakën tuaj të sensualitetit.