MENSTRUACIONET JU ZGJASIN MË PAK SE NORMALISHT? Zbuloni cila është arsyeja – AlpeGossip
MENSTRUACIONET JU ZGJASIN MË PAK SE NORMALISHT? Zbuloni cila është arsyeja

MENSTRUACIONET JU ZGJASIN MË PAK SE NORMALISHT? Zbuloni cila është arsyeja

“Unë rekomandoj që të shohësh gjinekologun nëse rrjedh gjak vazhdimisht ose ndryshon periudha e zakonshme e menstruacioneve”, thotë Alyssa Dweck, MD, një obstetër-gjinekologe.

Dhe ndërkohë që Dweck vëren se ciklet më të shkurtra menstruale mund të jenë normale, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje ciklit tuaj dhe të kuptoni nëse po shënoni ndonjë ndryshim.

Në fund të fundit, kohëzgjatja e ciklit tuaj përcaktohet kryesisht nga faktorët hormonalë, thotë Lakeisha Richardson, një M. D. dhe ob-gyn me seli në Greenville të Misisipit.

Sidoqoftë, ekspertët ndajnë arsyen më të shpeshtë që mund të keni menstruacione që zgjasin vetëm 3 ditë.

1. Sindroma Ovariane Policistike

PCOS është një gjendje ku gratë mbiprodhojnë shumat e hormoneve mashkullore, të cilat mund të shtypin ovulimin.

Ju gjithashtu mund të keni muaj kur nuk keni cikël menstrual për shkak të niveleve të tyre të paekuilibruara të hormoneve, sipas gjinekologes.

2. Çrregullimi i tiroides

Duket e çuditshme, por tiroidi në fakt mund të ndikojë në periudhën tuaj.

“Gjëndja tiroide rregullohet në aksit hipofizë-hipotalamus të trurit, siç janë hormonet që rregullojnë ovulimin dhe menstruacionet”, thotë Dweck.

“Kur një aspekt i boshtit është i shqetësuar, mund të shqetësohen edhe aspekte të tjera”.

3. Keni ndryshuar kontrolli i lindjes

Nëse cikli juaj papritmas ndryshon, duhet të keni parasysh se keni ndryshuar medikamentet e kontrollit të lindjes.