MËSOJINI TANI/ Ja arsyet pse njerëzit bien në dashuri në shikim të parë – AlpeGossip
MËSOJINI TANI/ Ja arsyet pse njerëzit bien në dashuri në shikim të parë

MËSOJINI TANI/ Ja arsyet pse njerëzit bien në dashuri në shikim të parë

Dashuri në shikim të parë, një koncept që e kemi dëgjuar në veprat më të bukura dhe në mënyrë të fshehtë kemi besuar të na ndodh edhe ne.

Mirëpo teksa koha ka kaluar besimi se ndodh diçka e tillë është zbehur pak. A po jo?

Herën tjetër kur mendoni se po dashuroheni sapo të fillojë takimi i parë  – ose nëse ndiheni sikur e deshët partnerin tuaj që në shikim të parë – këto teori mund të shpjegojnë pse.

Ka një reaksion kimik në trurin tuaj që ju bën të ndjeni dashuri

before sunrise

I ndjeni ato fluturat në bark? Ka një arsye për këtë. Ndërsa mjeku neuropsikiatrik Dr Trisha Stratford i tha The Huffington Post, kur ndjeheni sikur jeni duke u dashuruar, një reagim kimik po ndodh në të vërtetë në trurin tuaj, duke lëshuar të gjitha ato ndjenja të ngrohta dhe të paqarta. Truri juaj po krijon dopaminë dhe serotoninë, dhe Stratford tha që “duket si truri i dikujt që ka marrë heroinë”. Për shkak të këtyre kimikateve, ju mund të ndjeni një lidhje të menjëhershme me dikë, dhe për aq kohë sa truri juaj mund të ndiejë se ndjenjat janë reciproke, ajo është e ndezur.

“Kur shikoni në sytë e një personi tjetër, oscilatorët tuaj adaptues – të cilët janë pjesë e vorbullës parakontrale, që është kompleksi frontal orbital – këto bllokohen midis jush dhe partnerit tuaj dhe kjo formon këtë lak”, tha Stratford. “Sa më e madhe të jetë ndjenja këtu, aq më e fortë është ndjenja e dashurisë. Prej atje, këto oscilatorë adaptues thjesht ju tërheqin dhe drejtojnë të dy gojët bashkë dhe ju putheni. Kështu që ka lidhje kimike në çdo gjë.”

E shihni? Është e gjitha shkencë.

E gjitha mund të fillojë me tërheqje të menjëhershme.

sex and the city carrie big cocktails date

Në një studim të botuar në Journal of Neuroscience, shkencëtarët zbuluan se njerëzit mund të vendosin pothuajse menjëherë nëse e perceptojnë dikë tërheqës, dhe fenomeni i dashurisë në shikim të parë nuk mund të ndodhë pa atë tërheqje fillestare. Brenda sekondave (ose edhe më pak), truri juaj e di nëse është i interesuar në personin që po shikon, dhe kjo shpesh mund të jetë ajo që çon në një marrëdhënie të qëndrueshme.

Ajo që mund të mendoni si dashuri në shikim të parë në të vërtetë mund të jetë tërheqje në shikim të parë, por mos u ndjeni keq – kjo është gjithashtu e rëndësishme. Ajo tërheqje e menjëhershme mund të jetë ajo që ju ndihmon të kuptoni se doni të njihni dikë më mirë, dhe kush e di? Ky mund të jetë personi me të cilin do të kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj.

Burimi: Insider.com