Nëse ke një penis, DUHET ta lexosh këtë! – AlpeGossip
Nëse ke një penis, DUHET ta lexosh këtë!

Nëse ke një penis, DUHET ta lexosh këtë!

Mund t’ju duket normale dhe të mos i kushtoni shumë rëndësi, por nëse keni penis të harkuar jeni shumë më të predispozuar të prekeni nga kanceri.

Sëmundja e quajtur ‘peryonie’, ku penisi kthehet gjatë ereksionit, ju bën më të prekshëm nga kanceri i stomakut, lëkurës apo testikujve. Dhe kjo sipas një studimi të kryer në 1.5 milion burra. Studimi doli në përfundimin se burrat me peyronie kanë 40% më shumë shance për t’u prekur nga kanceri në testikuj, 29% më shumë për t’u prekur nga kanceri i lëkurës dhe 40% rrezikshmëri më të lartë për t’u prekur nga kanceri në stomak.

 

Nuk është ende plotësisht e qartë çfarë e shkakton këtë sëmundje dhe pse ndikon në prekjen nga kanceri, por ndërkohë mund ta mbani vëth në vesh dhe të kryeni të gjitha kontrollet e nevojshme, rregullisht.

Burimi: The Independent