NGA ALKOOLI TEK…/ Nëse do të mbetesh shtatzënë ti DUHET të heqësh dorë nga këto ushqime – AlpeGossip
NGA ALKOOLI TEK…/ Nëse do të mbetesh shtatzënë ti DUHET të heqësh dorë nga këto ushqime

NGA ALKOOLI TEK…/ Nëse do të mbetesh shtatzënë ti DUHET të heqësh dorë nga këto ushqime

Ëndrra e çdo vajze është të bëhet nënë. Të konsumosh gjërat që duhen, nuk është gjithmonë e thjeshtë.

Aq më tepër kur je shtatzënë, ose po përpiqesh për të qenë e tillë. Përpos ushqimeve të konservuara apo atyre me përbërje sintetike, janë disa ushqime të tjera që duhet t’i shmangni për të mos dëmtuar fetusin potencial.

Nëse s’hiqni dorë plotësisht, të paktën mbajeni në minimum konsumin e tyre.

1. Soda e bukës!
Studime të shumta kanë treguar se soda ul fertilitetin. Shtoji kësaj kimikatet që me shumë gjasa do të donit t’i shmangnit.

2. Produktet të papërpunuara
Ushqimet e detit, vezët apo mishi i gjallë mund të infektojnë fetusin dhe sjellin probleme gjatë shtatzënisë. Sigurohuni që produktet që vijnë nga kafshët t’i gatuani mirë përpara konsumimit.

3. Kokoshkat dhe gjithçka të skuqur.
Nëse po përpiqeni të mbeteni shtatzënë, konsumimi i këtyre ushqimeve ul rezistencën e insulinës, gjë e cila ul pjellorinë. Edhe burrat duhet të heqin dorë pasi ndikojnë në cilësinë e spermës.

4. Alkooli i tepërt
Nëse doni një bebush, bëni mirë që alkoolin ta harroni për një kohë shumë të gjatë!!