NGA FRIKA TEK GATISHMËRIA/ 8 Shenjat që ju jeni gati për të dashuruar përsëri pas një ndarjeje të dhimbshme – AlpeGossip
NGA FRIKA TEK GATISHMËRIA/ 8 Shenjat që ju jeni gati për të dashuruar përsëri pas një ndarjeje të dhimbshme

NGA FRIKA TEK GATISHMËRIA/ 8 Shenjat që ju jeni gati për të dashuruar përsëri pas një ndarjeje të dhimbshme

Shumica e njerëzve priren të besojnë se marrëdhëniet e reja mund t’i shërojnë ato nga vetmia. Megjithatë, psikologët janë të sigurt se duhet të kemi një qasje të ndjeshme për të filluar përsëri një lidhje me një partner të ri dhe ta bëjnë këtë vetëm pas kalimit të kohës, të jenë të sigurt se janë gati për një kapitull të ri. Ja disa këshilla se kur jeni gati për të krijuar një lidhje të re:

1.E kaluara juaj nuk shkakton emocione negative

Frikërat që keni pasur kur keni takuar ishin tuaj janë zhdukur, nervozizmi nuk është atje dhe zemërimi që keni pasur ndaj tyre është zhdukur prej kohësh. Ju keni filluar ta kujtoni të kaluarën tuaj me ngrohtësi dhe mirënjohje sepse ju ka dhënë shumë gjëra të mira.

 

2.Nuk keni frikë nga vetmia

Është e rëndësishme të jeni gati për një lidhje të re kur nuk po e merrni atë veprim sepse jeni vetëm, nuk uleni në shtëpi duke pritur për dashuri dhe ju nuk e mbani telefonin tuaj për mesazhe të reja herë pas here. Në vend të kësaj, po mbushni jetën tuaj me diçka që është me të vërtetë interesante për ju.

Ju i keni miqtë tuaj dhe kohën tuaj interesante
Kur jemi në një marrëdhënie, ne fillojmë me vetëdije të miratojmë interesat e partnerit tonë. Pas ndarjes, këto interesa ende qëndrojnë me ne. Por ju filloni të bëni atë që ju pëlqen ose çfarë keni dashur gjithmonë të provoni me miqtë tuaj. Është e rëndësishme të ndiheni të lirë dhe të bëni atë që ju pëlqen në kohën tuaj të lirë.

Jo vetëm që jeni gati për të marrë dashuri, por jeni gati ta jepni gjithashtu
Ndërkohë që nuk jeni në një marrëdhënie, ju keni mundësinë për të ruajtur kaq shumë ngrohtësi sa ju mund të ngrohni gjysmën e botës me të gjitha rezervat tuaja. Dhe momenti kur e kuptoni se jo vetëm që dëshironi të përqafoheni dhe të mbështeteni, por gjithashtu që vetë ju jeni gati të përqafoni një person tjetër dhe t’i përkrahni, do të thotë që jeni gati për një marrëdhënie të re.

Ju keni një reagim të qetë kur shihni marrëdhëniet e njerëzve të tjerë
Ju jeni në gjendje të shikoni tregimet e dashurisë përsëri pa lot dhe të jeni vërtet të lumtur nëse miqtë tuaj do të martohen ose do të pranojnë ndjenjat e tyre të thella për njëri-tjetrin. Ju nuk jeni xheloz për miqtë dhe për ata që kanë gjetur lumturinë e tyre para jush, sepse ju e dini që një ditë do të ndodhë edhe me ju.

 

Ju jeni gati të dilni në takime me njerëz të rinj
Mendimi se do të duhet të flasësh për veten edhe një herë dhe se do të duhet të mësosh për një person tjetër nga e para kur takon një person të ri, nuk të shqetëson më. Në vend të kësaj, ajo ndez interesin tuaj. Të gjitha sepse koha ka kaluar mjaft pas ndarjes dhe ju ndjeheni mire dhe duke u ‘magjepsur’ përsëri.

Aftësia për të thënë “Jo”.
Me gjithë kohën që keni shpenzuar vetëm, ju keni mësuar të tërhiqni kufijtë tuaj saktë dhe tani e dini me siguri se cilat karakteristika në një partner do të përputhen me tuajat. Ju lehtë mund të thoni “Jo” për ndonjë person nëse shihni se marrëdhëniet me ta nuk do të çojnë në ndonjë gjë të mirë.

Për të mos harruar diçka, rekomandohet të bëni një listë të cilësive që dëshironi të shihni në partnerin tuaj të ardhshëm.

Gatishmëria për kompromis.
Kufijtë tuaj mund të jenë të rreptë, por në të njëjtën kohë gjithashtu kuptoni se mund të ketë diçka që partneri juaj i ardhshëm nuk do të pëlqejë tek ju. Ju jeni gati për diskutime dhe jeni në gjendje të bëni kompromis. Për shembull, je gati të heqësh dorë nga zakonet e tua të këqija dhe të zhvillosh gjëra të reja, të rishikosh mendimin tënd për disa gjëra dhe të provosh diçka të re.