NISENI DITËN ME ENERGJI/ Disa mënyra për ta bërë mëngjesin më të shëndetshëm - AlpeGossip
NISENI DITËN ME ENERGJI/ Disa mënyra për ta bërë mëngjesin më të shëndetshëm

NISENI DITËN ME ENERGJI/ Disa mënyra për ta bërë mëngjesin më të shëndetshëm

Nëse doni që gjithçka t’u ecë mbarë, thjesht duhet të nisni ditën me energji pozitive. Mëngjesi është vendimtar për të gjithë produktivitin tonë gjatë ditës. Prandaj për të pasur një ditë të bukur dhe të lumtur, duhet të dini disa mënyra për ta bërë mëngjesin tuaj më të shëndetshëm dhe të mbushur me energji.

Shmangni lajmet që kanë ndikim negativ. Gjëja e parë që shumica  e njerëzve bëjnë në mëngjes është leximi i lajmeve në gazetë ose dëgjimi i tyre në televizione të ndryshme. Lajmet negative mund të shkaktojë shumë stres dhe ankth dhe kjo është mënyra më e gabuar për të nisur ditën. Prandaj në mëngjes duhet të bëni patjetër një selektim të informacionit që merrni.

Konsumoni mëngjesin. Pjesa më e madhe e njerëzve e anashkalojnë mëngjesin duke e menduar si një vakt jo të rëndësishëm. Në fakt kjo është e gabuar, sepse mëngjesi është vakti më i rëndësishëm dhe nëse e konsumoni rregullisht nuk do të keni probleme me muskujt, nivelin e sheqerit në gjak dhe me kilet e tepërta.

Sapo të zgjoheni hapni perdet ose grilat. Një studim i kryer vitet e fundit ka zbuluar se nëse ekspozoheni ndaj rrezeve të diellit të mëngjesit do të keni yndyrë më të ulët në trup, ndoshta sepse rivendos ritmin e duhur të qarkullimit të gjakut. Nëse dilni jashtë për të marrë rrezet e para kjo është gjëja më e mirë, por nëse përtoni thjesht mos harroni të hapni perdet.

Dëgjoni muzikë. Nëse e nisni mëngjesin duke dërgjuar muzikë të mirë do të ndiheni më shumë energjikë dhe më të lumtur.