Nuk dashurohet brenda një dite dhe nuk harrohet në dy – AlpeGossip
Nuk dashurohet brenda një dite dhe nuk harrohet në dy

Nuk dashurohet brenda një dite dhe nuk harrohet në dy

Ti nuk bie në dashuri për një ditë dhe nuk harron për dy”, por e hoqa këtë fjali nga mendja në momentin që të takova. Kur u takuan sytë dhe më dhanë buzëqeshjen tënde të parë. Kur zemra ime filloi të rrahë më shpejt dhe më të fortë, të udhëhequr nga çdo hap që ju mori drejt meje. Më pas, pak minuta pasi u takuam, u rrita në dashuri me ty.

U rrita në dashuri me çdo detaj të lëkurës suaj, erën tënde dhe imagjinova mënyrën tuaj të të qenit. Ju kam imagjinuar pa ditur se ju dhe në imagjinatën tuaj keni qenë të përsosur. Megjithatë, përsosmëria ekzistonte vetëm në mendjen time, realitetin, mençurinë dhe mizorinë, që më mësoi se jo gjithçka që imagjinojmë dhe ëndërrojmë ndodh me të vërtetë.

Tani e di se ti mund të duash vetëm ata që vërtet njohin njëri-tjetrin, gjithë pjesa tjetër është histori, ato janë pritshmëri që askush nuk ka detyrë t’i përmbushë. Për këtë arsye, dashuria do të thotë të njohësh veten dhe të braktisësh një pjesë të vetes që është ndarë dhe ndërtuar së bashku me dikë.

Idealizimi është helmi i dashurisë

Një helm që na privon nga arsyeja dhe na bën ta shohim tjetrin vetëm nëpërmjet asaj që imagjinojmë. Kjo më bëri të shoh në ty gjithçka që doja dhe jo realitetin. Ajo që, herët a vonë, imponohet.

Megjithëse në filmat romantikë protagonistët shikojnë njëri-tjetrin dhe betohen për dashurinë e përjetshme, edhe nëse në shumë romane dashuria përcaktohet nga shikimi i syrit, kjo nuk ndodh në jetën reale. Ose, nëse ndodh, atëherë historia vazhdon dhe magjitë janë thyer, duke përmirësuar ose duke rezultuar në asgjë.

Rënia në dashuri është një proces i njohurisë reciproke, një proces që, për të qenë real, me të drejtë kërkon kohë. Shpresoj, pra, të bëhem vajza që nuk harron se jeta është komplekse dhe se tregimet nuk janë asgjë tjetër përveç kësaj, se shkrimi i tyre është i lehtë kur boja nuk është gjaku yt, kur ata të tërhequr në horizont nuk janë shpresat dhe dyshimet e tua.

Edhe nëse historia ime e dashurisë ishte më shumë një histori, sesa një realitet, kjo nuk do të thotë se shkëputja i jep fund dhimbjes. Ndjenjat kurrë nuk janë rezultat i imagjinatës, ajo ndjenjë ishte e vërtetë, aq e vërtetë sa për të bërë shumë dëm.

Kushdo që harron ata që do pa ndier dhimbje nuk e njeh dashurinë

Megjithëse shumë shpesh themi “gozhda del me gozhdë”, unë vetëm mund të përgjigjem se kush harron ata që thonë se i duan pa ndjerë dhimbje, nuk e njohin dashurinë.

Duke hapur sytë, ju humbni jetën që keni imagjinuar së bashku me atë princ që doli të ishte një budalla. Ne nuk jemi vetëm ata që harrojmë, ne jemi e ardhmja që ne rindërtojmë kur na mungon ajo që duam, kur kemi imagjinuar diçka që nuk kemi pasur kurrë, por e kemi dashur, shkruan “Revista Psikologjia”.

Pra, filloni nga zeroja, përrallat janë tregime, tregime për fëmijët. Kur rritemi, nuk ndalemi të shohim princat që na kompletojnë ose na shkatërrojnë. Kur rritemi, askush nuk është i domosdoshëm për ne, sepse kemi vetveten, sepse tani dimë se si ta vlerësojmë veten dhe nuk ndihemi të huaj. Nëse nuk na mungon asgjë, nuk kemi asgjë për të humbur. Ne mjaftohemi me veten tonë dhe nuk jemi njerëz që imagjinojmë një jetë përrallë, por një jetë që ta duam njëri-tjetrin.