NUK DINI THUAJSE ASGJË/ Ja 5 gjërat që na i kanë mbajtur sekret për vaginën – AlpeGossip
NUK DINI THUAJSE ASGJË/ Ja 5 gjërat që na i kanë mbajtur sekret për vaginën

NUK DINI THUAJSE ASGJË/ Ja 5 gjërat që na i kanë mbajtur sekret për vaginën

Vagina është një mrekulli më vete. Mendojeni pak, na falin kënaqësi seksuale, pastrohen vetë dhe më e rëndësishmja sjellin në jetë bebin.

Por ka disa gjëra që nuk i dimë mirë për këtë organ gjenital, ndaj le ti mësojmë njëherë e mirë tani:

Gjatë eksitimit, vagina zgjerohet shumë

Vagina në gjendje normale është rreth 3-4 cm e gjërë, por gjatë seksit mund të arrijë deri në 8 – 9 cm. Gjatë këij momenti, vagina zgjerohet duke tërhequr lart mitrën dhe duke krijuar hapësirë në vaginë për organin gjenital të mashkullit. Në këtë mënyrë, spermatozoidët mund të arrijnë në qafën e mitrës!

Mund të kemi lindur pa himenin

Duket se disa prej nesh nuk kanë lindur me himenin! Himeni është një shtresë e hollë e lëkurës, që mbulon vrimën vaginale. Por duket, se jo të gjitha shtresat janë të krijuara njësoj.

Është shumë e vështirë për të përjetuar orgazmën kur ke një klitor të vogël

Ok, le të mos bëhemi si të pafajshëm! Në seks, madhësia ka shumë rëndësi. Ekpertët kanë studiuar rreth 30 klitore të femrave të moshave të ndryshme, ku disa prej tyre e kishin shumë të vështirë të përjetonin orgazmën si pasojë e klitorit të vogël.

Depresioni vaginal

Është diçka shumë e dhimbshme dhe prek femrat e të gjitha moshave. Njihen ndryshe me termin “vulvodynia” dhe prek femrat e të gjitha moshave. Shkakton dhimbje shumë aty poshtë dhe gjatë seksit, dhimbja mund të jetë e papërballueshme.

Vagina vuan kur nuk bëjmë mjaftueshëm seks

Ndodh për shumë e shumë arsye, të mos bëjmë seks rregullish! Ky qënka një mallkim për vaginën, e cila bëhet më e thatë se zakonisht dhe shkakton kruajtje dhe djegie. Por nuk ka nevojë gjithmonë të kryeni marrëdhënie seksuale, sepse fare mirë mund t’i bëni vetë qejfin vetes!