NUK ËSHTË GOJËDHËNË/ Këto janë 5 hilet e njerëzve që NUK shëndoshen kurrë – AlpeGossip
NUK ËSHTË GOJËDHËNË/ Këto janë 5 hilet e njerëzve që NUK shëndoshen kurrë

NUK ËSHTË GOJËDHËNË/ Këto janë 5 hilet e njerëzve që NUK shëndoshen kurrë

Secili prej nesh ka të paktën në shoqëri një person i cili nuk shëndoshet asnjëherë. Mirëpo ndonëse mjekët thonë se këtu ka të bëjë metabolizmi i gjithsecilit, janë disa ‘rregulla’ që personat të cilët nuk shëndoshen i ndjekin. Disa prej tyre vijojnë si më poshtë:

1.Hani mëngjes

Krepë me fruta (Porosit këtu)

Nëse hani mëngjes do të konsumoni më pak kalori në vaktin e drekës duke kursyer kështu vaktin e bollshëm, që do t’ju duhej të hanit në darkë të provokuar nga uria.

2.Ushtrohuni

Përveçse bëjnë mirë për metabolizmin tuaj, mbajnë trupin në formë. Ndonjëherë ushtrimet shihen dhe si një ndihmë psikologjike, duke mos hequr faktin se zvogëlojnë rrezikun nga sëmundje të caktuara, si diabeti.

3.Jini në dijeni të peshës suaj

Kontrolloni peshën tuaj shpesh, jo për të qenë edhe më të fiksuar rreth fjalës kilogram, por për të qenë të vetëdijshëm se si keni arritur në progres.

4.Mos e kufizoni produktin që konsumoni

(Porosit këtu)

Mos u kufizoni, pasi mund të konsumoni ndonjëherë dhe ushqimer që ju vijnë të gatshme, por të shëndetshme. Ushqimet shpesh shijohen më shumë kur ju vijnë të gatshme me aplikacionin e porositjes online “SnapFood”. Shkarkoje në celular (këtu) dhe më pas mjafton të bësh porosinë për vetëm 20 sekonda dhe të vjen kudo në Tiranë.

5.Konsumoni me zgjuarsi

Peshk (Porosit këtu)

Mos qëndroni të fiksuar pas ingredientëve dhe dietës. Kuptojini dëshirat tuaja dhe konsumoni atë çfarë ju pëlqen. Mos konsumoni nën shpërthime nervash, nga mërzitja apo dhe nga fakti se një ushqim duhet ngrënë me patjetër.