NUK I KENI PROVUIAR MË PARË/ 5 mënyra se si të ndaloni së piri alkool – AlpeGossip
NUK I KENI PROVUIAR MË PARË/ 5 mënyra se si të ndaloni së piri alkool

NUK I KENI PROVUIAR MË PARË/ 5 mënyra se si të ndaloni së piri alkool

Specialistët e mjekësisë po këshillojnë të gjithë pijedashësit që të konsumojnë më shumë gjatë javës pije jo alkoolike. Konsumimi i lartë i alkoolit sjell shumë sëmundje të rënda si për shembull sëmundjet e zemrës, presioni i lartë i gjakut, si dhe kanceri. Helen Foster, ka ndarë me ne 5 mënyra për të pakësuar konsumimin e alkoolit:

1-Mëngjeset me miqtë. Një mënyrë që ju të largoheni nga alkooli.

2-Ushtrimi i frymëmarrjes. Përpara së të merrni ndonjë vendim, merrni dy herë frymë thellë dhe lëreni veten të bëjë zgjedhjen e duhur.

3-Bindeni veten se ju nuk e pini alkoolin. Thojini vetes suaj vazhdimisht se ju nuk e pini alkoolin. Duke e menduar dhe thënë shpesh ju mësoheni e kështu largoheni nga alkooli.

4-Mbusheni ditën me aktivitete. Nëse gjatë ditës ndjeni së jeni të mërzitur, atëherë mundohuni të merreni me diçka.

5-Prisni 15 minuta. Pjesën më të madhe të kohës dëshira për të pirë është diçka e momentit, prandaj prisni 15 minuta dhe mundohuni të shpërqendroni veten.