NUK JU BINDEN FËMIJË? 8 rregullat që çdo prind duhet t’i dijë – AlpeGossip
NUK JU BINDEN FËMIJË? 8 rregullat që çdo prind duhet t’i dijë

NUK JU BINDEN FËMIJË? 8 rregullat që çdo prind duhet t’i dijë

Në situata të vështira çdo prind mund të dalë nga situata dhe sillet keq me fëmijën e tij duke i bërtitur.
Kjo gjë ndodh edhe për shkak se fëmijë të pabindur nuk dëgjojnë asgjë dhe në raste të tilla ngritja e zërit bëhet e pashmangshme.

Veçse, mendoni pak se si mund të ndihet një fëmijë të cilit i bërtet duke i thënë fjalë të papëlqyeshme?! Cikli i situatës, në këto raste, është i shkurtër; fyerje, mbrojtje, mbyllje bisede!

Së pari, duhet të dini që po i ushqeni fëmijës të njëjtin inat e agresivitet me të cilin po i flisni. Duhet të bëni ç’është e mundur t’i shmangni këto situata.

Kemi për këtë disa propozime:

– Ndihmoje të ndërgjegjësohet se është gabim

– Ndrysho mënyrën e komunikimit

– Ndrysho mënyrën me të cilën i drejtohesh kur je i nxehur, në asnjë rast nuk do të vlejë!

– Përmirëso qasjen ndaj fëmijës

– Mëso t’i thuash jo për teka të kota

– Përqendrohu vetëm te situata ku është gabuar e mos i kujto ngjarje të së shkuarës

– Mendo pozitivisht

– Përkëdhele fëmijën në rastet kur të bindet.