PA AKTIVITETE FIZIKE DHE PA U DJERSITUR/ Kështu mund të trefishoni rënien në peshë - AlpeGossip
PA AKTIVITETE FIZIKE DHE PA U DJERSITUR/ Kështu mund të trefishoni rënien në peshë

PA AKTIVITETE FIZIKE DHE PA U DJERSITUR/ Kështu mund të trefishoni rënien në peshë

Për disa njerëz çështja më e vështirë e humbjes së peshës është gjithë djersa që duhet të derdhin: Vajtje shtesë me palestër, ngritje peshe dhe dalje për vrap.

Por ndoshta ka ardhur momenti që mos të keni më nevojë të shpenzoni më shumë përpjekje për të marrë rezultate më të mira, sugjeron një studim i ri i botuar në Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism: Vendosni mendjen tuaj për të punuar dhe ju mund të humbni peshë shumë më tepër.

Studimi, i kryer nga spitalet universitare Coventry dhe Warwickshire National Trust Services Trust në Mbretërinë e Bashkuar, përfshinte 53 njerëz të shëndoshë që kishin nënshkruar një program intensive të humbjes së peshës. Gjysma e njerëzve u mësuan gjithashtu të hanin më pak – u dhanë strategji që i ndihmuan të ngadalësonin dhe të përqendroheshin në ushqimin e tyre, siç ishte përtypja më ngadalë dhe marrja e kohës për të ngrënë ushqimin.

Grupi që praktikonte ngrënien me anë të mendjes pa aktivitete ka humbur mesatarisht tre herë më shumë peshë, në krahasim me ata që nuk praktikojnë ngrënie të kujdesshëm. “