PARALAJMËROJNË EKSPERTËT/ Këto janë dietat po ju bëjnë më të shëndoshë – AlpeGossip
PARALAJMËROJNË EKSPERTËT/ Këto janë dietat po ju bëjnë më të shëndoshë

PARALAJMËROJNË EKSPERTËT/ Këto janë dietat po ju bëjnë më të shëndoshë

Shumë prej nesh tashmë janë duke u zhvilluar me dietat strikte.

Dr Aria Campbell-Danesh argumenton se dieta në të vërtetë mund të kontribuojë në epideminë e obezitetit të Britanisë.

Në një pjesë për MailOnline, ai thotë se dy të tretat e dietarëve rimarrin më shumë peshë sesa humbasin kur ata po ndërprisnin ushqime të caktuara, transmeton lajmi.net.

Pse dietat janë humbje kohe?

Shumica e dietistëve raportojnë se kalojnë shumicën e vitit duke u përpjekur të largojnë peshën e tepërt.

Gratë kanë më shumë gjasa të shkojnë në dietat sesa meshkujt – duke investuar vite dhe ndonjëherë edhe dekada të jetës së tyre duke u përpjekur të heqin peshën e tyre.

Një rritje në përpjekjet për humbje peshe gjatë dy dekadave të fundit pasqyron ritmet në rritje të obezitetit në Britani të Madhe.

Dietat nuk janë zgjidhje për epideminë e obezitetit – ata janë pjesë e problemit. Një deri në dy të tretat e dietarëve rimarrin më shumë peshë sesa humbasin në dietë.

Sa më shpejt të zgjoheni në realitetin se dietat nuk punojnë në afat të gjatë, aq më mirë.

Pse dietat janë të dëmshme?

Hulumtimet tregojnë se më shumë përpjekje për dietë ju bëni, aq më shumë ka gjasa që ju të fitoni peshë në të ardhmen.

Pse dietat nuk punojnë?

1. Dietat janë të paqëndrueshme

2. Dietat kufizojnë ushqime të caktuara

3. Ushqimi fokusohet vetëm në atë që hani.